Cat de frumos e in China

Dupa cum bine stiti, chinezariile sunt la mare pret pe meleagurile fomisto danubiene pontice. In plus, cand nu mai ai ce fura, incepi sa cauti fraieri. Desi cre ca triada base-udrea-boc e mai praf decat triadele lor. Dar, daca tot nu avem de ales, macar sa incercam sa profitam de colosul chinez, acuma cat inca se tine pe picioare. Azi o vizita, maine un contract, poate poate. Desi, sincer sa fiu, cea mai buna metoda ar fi nu sa vina statu chinez sa ne construiasca ce nu suntem noi in stare, ci mai bine sa ne trimita niste chinezi care sa munceasca in locu nostru, pe salarii chinezesti. Cam 3 chinezi de familie. Burlacii si cuplurile necasatorite nu primesc nici unu. Familiile cu copii multi pot primi chiar si pana la 2 chinezi in plus. Stiu ca unii s-ar grabi sa ceara bone filipineze, da hai sa fim seriosi, nici nu se compara. Plus ca ar cam fi timpu sa devenim si noi mai eficienti, mai pragamatici si mai putin snobi. In peincipiu, 3 chinezi pe cap de familie ar trebui sa fie de ajuns. Unu sta acasa si se ocupa de haleala, piata si tot ce tine de casa, iar ceilalti doi la munca. In situatia asta populatia ar ajunge pe la vreo 30 de milioane, Romania devenind a 4-a sau a 5-a tara ca numar de locuitori, crescand importanta noastra in UE. In 5 ani s-ar face toate autostrazile, podurile, canalizarile si conductele de petrol posibile si imposibile, am avea 15 milioane de platitori de taxe, iar noi ne-am putea in sfarsit ocupa de lucrurile cu care ne mandrim peste hotare: bere ieftina, femei frumoase, gradina carpatilor, etc. Alte efecte ar fi disparitia interesului pentru mondenitati de tot felul, iar ultimii mohicani ai snobismului se vor rupe in figuri cu numarul de chinezi pe care ii au in gospodarie. Manelele nu vor mai fi decat despre chinezi, dar in cele din urma vor disparea si ele si cam asta ar fi.

Intre timp piticu ala incompetent s-a dus acolo sa se dea mare. Nici Ceausescu n-avea atitudinea aia, da mi-a placut de chinezi, se vede ca stiu sa faca afaceri, l-au tratat pe carnat de parca era Obama.

3 răspunsuri to “Cat de frumos e in China”

  1. multzam Says:

    1.nea vanghelie, ideea ta e foarte buna, numai ca mi se pare extrem de cunoscuta…nu cumva si poporul spaniol a gandit la fel in urma cu cativa ani cand au convins milioane de romanasi sa se duca la cules de capsuni, la ingrijit de batrani, la spalat de vase, la construit de blocuri???
    2. da domne, sa vina poporul chinez, dar sa aduca si niste bascheti marimea 37 ca nu mai gasesti in tot bucurestiul…

  2. VanGhelie Says:

    neata, multzam!
    1. daca luau chinezi nu mai aveau acuma criza; imi place sa cred ca am invatat ceva din experienta lor, deci e mai bine sa apelam la altii, noi cu munca nu facem casa buna, cam ca danone cu laptele
    2. cautare necesarum est

  3. Franz Says:

    Das ist einfach super und ich würde wirklich gerne mehr darüber lesen.

    Gruss und weiter so Franz


Lasă un comentariu