Absent nemotivat

De data asta am fost absent nemotivat, ceea ce e oricum mai bine decat sa fiu prins copiind si sa ma fac de cacat, cam ca elevii de la bac sau profesorii de la titularizare. Sunt curios ce subiect ii cazuse teribilului profesor de religie de n-a stiut, Tatal Nostru in ebraica, Crezul in aramaica, Luceafaru cap-coada? Plm, la astea e clar, ori copiezi ori te faci vanzator la aprozar, da cum justifici diploma de facultate, ca banii oricum sunt mai multi la aprozar, si o rosie, un castravet sau o ceapa stim cu totii cum arata. Mai greu cu mararu si patrunjelu, da le inveti si p-astea pana la urma  si fara sa le tocesti sau sa tragi cu ochiu in manualu de biologie. Plus ca telefonu se da pe silentios cand astepti un apel inportant in tinpu examenului. Zic si io.

Cat despre loazele teribile ale bacalaureatului, tind sa dau vina in primu rand pe antena 3 si realitatea, apoi pe opozitie si, de ce nu, pe udmr, care nu ne-au lasat sa ne reorganizam ca sa iasa procentu de absolventi la nivelu cerut de UE. Altfel loazele, pardon, copiii au invatat de-au rupt, profesorii si-au facut treaba pe deplin, din pacate greaua mostenire a diversilor ministri ai educatiei apasa, evident, greu pe umerii micutului Funebriu. Si ce daca ii mai sufla un secretar de stat ce sa zica la conferinta de presa, macar el nu s-a mai sinchisit sa dea spaga in Romania, a dat in Franta si a laut acolo un bac mult mai frumos, mai parfumat, mai cochet, mai cosmopolit si mai recunoscut in Europa.

Si da, e normal sa nu mai fie copiii interesati de geografie, istorie, matematica, literatura, ca astea nu le folosesc la nimic, mai da-le-n pula mea de sinapse si de cunostinte, mai bine sa intre in viata ca niste nou-nascuti carora sa le ia jegurile politice acadeaua din mana si ei sa stea sa se uite sau sa se planga pe fb. Ca doar nu mai exista riscul unei dictaturi, Romania este si va fi un stat de drept foarte puternic. Si-asa sunt multi care considera ca e corect ca statu sa stie ce mailuri trimiti si cu cine vorbesti la telefon. Si normal, de unde cacat sa stie ce-i aia nazism, comunism sau fanatism religios daca parintii stau si sug pula la nora pt mama, iar profesorii le cer spaga ca n-au ce manca in timp ce sug pula la nora pt mama?

Reclame

2 răspunsuri to “Absent nemotivat”

  1. Anca Says:

    Sinceritatea, mai presus de orice…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: