Campionatul Intern Brut

De mai bine de 10 ani nu mai pot sa ma uit la fotbal romanesc. Motivul e simplu: fotbalul romanesc este splendid, dar lipseste cu desavarsire. De la Liga lu Mitica si pana la ultima echipa din ultima liga daca gasesti 10 insi care stiu sa faca o preluare. Dar avand in vedere tara in care traim n-ar trebui sa ma mire ca in pauza dintre Neata si Capatos babuinii se uita la asa ceva. Dar cel mai amuzant e ca exista stiri din sport, bazate 99% pe fotbal. Sau ce se intelege mai nou prin termenu fotbal. Adica ce-a zis ala, ce-a zis alalalt, ce cluburi de noapte au mai descoperit baietii, ce tarfe si-au refacut virginitatea, ce flegma in forma de Romania a dat ala. Si mai e si tricolora. Si imi mai place mult huliganismu. Bataile fara miza intre ei sau cu jandarmii. Sunt curios cati dintre gibonii aia au fost la vreun protest in ultimii doi ani. Probabil erau prea ocupati cu destuparea unui Chardonnay la pet, a unui Chateau Newmarkt din 2010 sau cu revelatia deschiderii unei pungi de seminte.

Inteleg ca salariul minim pe economie trebuie sa fie cat mai mic, din ratiuni politice, mai ales daca pristii accepta. Dar de ce un analfabet care nu stie sa dea cu picioru in minge trebuie sa aiba un salariu cat sa se simta umilit chiar si un manager sau un programator?

Nu reusesc sa inteleg cum de s-a ajuns aici atata timp cat Champions League este transmisa la tv. Si nu oriunde, ci chiar la tvr. Nu vede nimeni diferenta?

Oricum, pentru cei care inca mai spera, exista si reversul medaliei. Cati dintre marile talente din Liga lu Mitica au ajuns sa faca ceva cu banii castigati atat de usor din pseudofotbal, manele si tarfe? Sweet revenge! Azi mi-a atras atentia Mihai Gurita care a ajuns hamal la o firma de transport de prin Suceava. Acu vreo luna citeam ca Blocnotes Claudiu Raducanu a ajuns curier intr-un orasel de langa Madrid. Ca sa nu mai zic de aia cu furturile de masini de lux. Da, i-a prins pe prosti. Si nici cu Mutu nu mi-e rusine, la o adica. Asa ca viitoru suna bine!

4 răspunsuri to “Campionatul Intern Brut”

  1. Mondenu` Says:

    Da ai dreptate, avem un fotbal de 2 lei …. da nu stiu cum mama naiba se face ca`s dependent de el si urmaresc aproape toate meciurile ! 😦

  2. VanGhelie Says:

    raspunsu e simplu: nu esti vreun Cioran, esti doar un dobitoc interesat de monden

  3. B.L. Says:

    :)))))))))) Te uiţi la fotbal? :))))))))))))))


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: