Happy end

Nu suport notiunea de happy end. Pentru ca nu exista. Le inteleg separat. Dar nu impreuna. E totuna cu Iraq democrat. Afganistan fara coca. E o minciuna. Jenanta. Dar, cu toate astea, lumea vrea happy end. Lumea, adica 90% idioti, indiferent de natie. Ce inseamna happy end? De obicei nunta. Nunta e sfarsitul fericit absolut. Logic moartea e sfarsitul absolut. Daca nunta e sfarsitul fericit absolut, e destul de clar ca ce urmeaza n-are nici o treaba cu fericirea. Stiu, exista si exceptii care confirma regula, destule cat sa dea nas naivitatii, incurajate de holyywood/bollywood. Alt happy end e cu binele care invinge raul. Mafia, guvernele, corporatiile, conspiratiile, drogurile, toate clacheaza in fata fortelor binelui. In principiu, daca esti un om bun, gloantele unor tembeli care jefuiesc casa de schimb non stop unde tu te-ai dus ca un dobitoc in loc sa astepti pana a doua zi sa te duci la o banca, ar trebui sa te ocoleasca cel putin ca-n matrix. P-aia de la ghiseu nu, ca aia e un om rau care n-a vrut sa lucreze la banca sau in asigurari sau in piar. Dar tu, schimbatorule de valuta forte, care crezi in moneda nationala, esti un om bun si nu, gloantele nu-ti vor face nimic. Si nici raii aia cu pistoale nu-ti vor fute la spituri suparati pe gloantele care stie ca esti de treaba. Apoi mai e boy gets girl/girl gets boy. Astea le consider acceptabile, pentru ca se temina cu futai, ori asta e pe bune. Da sa faci bati atata apa in piua pentru o chestie atat de banala… Macar Praslea avea elemente fantastice, Popeye era educativ. Dar banalitatea grotesca nu-si are rostu, varsta povestilor s-a terminat. Si ar mai fi la moda povestile cu teroristi. Aceeasi structura, alte costume. Nu ma mai bag si aici, si-asa m-am luat cam mult cu vorba.

Dar pana la urma suntem oameni, speranta ne tine pe linia de plutire. Asa ca va uitati la Bahmu, lady caca, nora pt mama, plm, etc. Acuma pe bune, sunt o gramada de filme cu mesaj, stricate de finalul fericit. Finalul fericit te relaxeaza: eeh, s-a terminta cu bine. Nu, nu e totu bine daca se termina cu bine. Ma refer strict la hollywood/bollywood. Arta asta ar trebui sa te faca sa gandesti. Oricum gandim putin. De fapt, majoritatea nu gandesc deloc. Se vede cu ochiu liber. Toate miseriile sunt rezultattul simplu al lipsei gandirii.

Asa ca hai s-o rupem in actualitate. Egitpu? Happy end sau nu? Io zic ca inca 50 de nai n-or sa pupe democratie si nici atunci nu se stie. Sper macar sa aiba ce manca. Si niste scoli, eventual. Happy end cu juma de norma. Asa mai merge. E real. Cine va veni la conducere nu ii va mai calca pe cap asa rau. Ca si la noi.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: