Mandria de a fi tigan

Se tot dicuta, acu fro luna, mai mult sau mai putin aprins, despre rom vs tigan. Nu am inteles nici o secunda de ce tre sa ni se zica tiganilor romi, chestie care aduce un mare dezavantaj romanilor, ca-s confundati cu tiganii/romii, iar tiganilor nici un avantaj. Tigan e un cuvant folosit si peiorativ, dar la fel e si taran. Asta e situatia. Au venit la oras multi tarani needucati si si-au lasta amprenta murdara pe imaginea taranilor adevarati, cati or mai fi, d-aia care isi muncesc pamantu, nu fura, nu toarna, nu te sapa, inca mai au mandrie si palma grea, ospitalitate si buna cuviinta. Suna ideal, da mai sunt cativa. Tre sa mai fie. Nu cred ca taranii sunt doar ce vedem prin discotecile de la tara sau pe la stirile de la ora 5. Cu toate astea, n-am vazuit nici o manifestatie a taranoilor sa nu mai vrea sa fie numiti fie taranoi, fie tarani, a cocalarilor sa nu mai fie numiti cocalari, etc.

Tiganii, ca si ungurii, vor ei bomboana de pe cacat. Esti tigan si gata. Si mai nou a aparut si tampenia asta cu mandria de a fi tigan. Bravo lor ca sunt mandri, ca au mandrie, ca au cu ce se mandri, da hai inainte de-a ne rupe in figuri cu marii ganditori, scriitori, filosofi, artisti, jurnalisti, oameni de stiinta, muzicieni si Connect-R sa incercam sa ne spalam, sa mergem la scoala, sa nu mai furam si, de ce nu, sa descoperim ce-i aia muzica, decenta, bunul gust si mai ales contraceptia.

Pana atunci, pentru incurajarea acestei natii amarate si cu prea putine palate, pana la dezvoltarea alfabetului propriu, propun un muzeu al tiganilor si al mandriei de a fi tigan, in care, contra unei sume modice, achitata in lei, valuta sau cocosei de aur, sa poata fi admirate figurinele de ceara in marime naturala a celui mai bogat cersetor, celui mai renumit bulibasa, celui mai pervers peşte, celor mai tari manelisti, celui mai mare exportator de copii, traficant de carne vie, dealer, etc. Pe langa ei si-ar gasi foarte bine locu si militienii care ii apara, presedintii care stau cu ei la masa sau europenii care vor sa le dea mai multe drepturi decat noua, da la noi in tara.

Oricum, singura legatura dintre rom si tigan o gasesc la batonu omonim. Intre timp, in asteptarea unei directive UE, Tiganiada, Mica Tiganiada, Pizda-tigancii si alte asemenea isi vor pastra denumirile originale.

Anunțuri

4 răspunsuri to “Mandria de a fi tigan”

  1. Gabi Says:

    Eu zic sa-i omoram pe toti, da-mi-as drumu’-n creiere lor.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: