Masuri de austeritate

Romania, dupa cum am mai spus, este un paradis. Nu seamana cu cel din cartea cartilor, probabil si pentru ca cei care au scris-o erau originari din alte zone. Daca ar fi fost si un roman cooptat printre autori sunt sigur ca am fi gasit multe asemanari si multe intamplari din folcloru nostru in Biblie. Asta a fost o mare nedreptate a acelor vremuri, dar in ultimul secol nu am mai fost ignorati: un roman a fost in spatiu, chiar daca nu pe luna, suntem prezenti in multe zone de razboi, lom premii pe la diverse, avem reprezentanti in Silicon Valley, iar uneori mai aparem si prin sport. Lasand la o parte neajunsurile de ordin istoric, tre sa recunoastem ca stam pe o mina de aur. Canadienii de la Rosia Montana au recunoscut asta deja. Evident, nimeni nu vrea sa stea pe o mina de cianura dupa plecarea lor, asa ca n-o sa-mi bat capu cu ei.

Acuma pe bune, avem o tara minunata, cu oameni minunati. Singura problema ar fi criza mondiala. Acuma, daca toti sufera, ar fi de cacao sa ne rupem taman noi in figuri si sa nu lom nici o masura d-astea la moda: reduceri ale aparatului de stat, stoparea achizitiilor, etc. Acuma na, daca asa e la moda. Pana si licuriciu o arde in criza. De fapt, noi vom lua cele mai nesimtite masuri si ne vom sacrifica toti, cu cateva exceptii, care vor betona regula, la fel de nesimtite ca si masurile.

Singura problema ar fi mortiunea asta. Da nu e asa mare branza. Oricum, orice guvern ar veni ar face treaba buna. Parca n-ar fi la fel de amuzant, da parca prea m-am plictisit de Boc, totusi. Plm, mi se pare ca-i mai prost decat Geoana, si asta nu e putin.

Anunțuri

2 răspunsuri to “Masuri de austeritate”

  1. Cristian Lisandru Says:

    Nu e puţin deloc. Boc e etalonul prostiei.

  2. VanGhelie Says:

    cel mai trist e ca desi i se spune in fata nu vrea sa inteleaga


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: