Holiday in Oltenia

Diferenta dintre concediu si concediere este foarte mica. Tot la o vacanta se reduce, difera doar starea de spirit. Dar, cum concediul poateaduce si lucruri rele, nu cred ca-i nimeni care sa fi avut toate concediile excelente, la fel si concedierea poate aduce lucruri bune. Depinde cum privesti.

La Societatea Nationala a Lihnitului Oltenia lucrurile nu stau tocmai bine. Sefii de mina au salarii de te caci pe tine, salarii nesimtite, cum zice prim – ministru Bou cand apare el al tv, ca asta e poezia, in tinp ce amaratii de muncitori, acei rupatori de oase si sustinatori ai democratiei in urma cu 20 de ani, muncesc pe rupte pt salarii mizere si-si rup doar propriile oase, ba mai sunt si concediati pt reducerea costurilor. Si nu mi-e deloc mila de ei. Ca si de profesori. Au ce-au votat. Desi e si problema noastra, a tuturor, daca ei nu-si sustin cauza, sper doar ca nu se asteapta sa le-o sustina altcineva. Io cand vreau sa fut, fut, si nu ma astept sa-mi sustina nimeni pula. Mai ales ca avem minunatul exemplu al grevei RATB. Da, e nasol sa faci greva mai multe zile, nu toata lumea poate obtine ce vrea intr-o zi. Discriminare.

Chestia buna din Oltenia ar fi ca sunt doi primari colegi de penitenciar. E si asta un record mioritic postdecembrist. Minerii concediati ii pot vizita, ca sa-si mai aline depresia. Apoi, sa nu uitam ca Oltenia ne-a dat mari conducatori de-a lungul tinpului. Ba chiar si mari jurnalisti. Si cum as putea incheia altfel decat ca-n filmele haliudiene: we’ll always have Caracal.

6 răspunsuri to “Holiday in Oltenia”

 1. Cristian Lisandru Says:

  SĂRBĂTORI FERICITE ŞI NUMAI BINE dom’ VanGhelie!

 2. VanGhelie Says:

  multumesc! la fel domnule Cristian!

 3. Sunshine Award a ajuns şi în curtea mea… « Blogu' Lu' Mariciu' Says:

  […] KirstDay, Filip, Dosarele Pix Revealed, Joy, Mika, Lady’s Bug, Evergreen, Hubba Bubba Dennis, VanGhelie şi […]

 4. Victor Says:

  Partea proasta cu democratia este ca ea e acel sistem social in care toata lumea, fara exceptie, are parte de ceea ce merita majoritatea celor carora le-a pasat suficient incat sa mearga la vot. (Ceea ce nu inseamna catusi de putin ca toata lumea ar avea parte de acelasi lucru!)

 5. andrew Says:

  melodia e remake/plagiat dupa o melodie mai misto The Dead Kennedys – Holiday in Cambodia

 6. VanGhelie Says:

  Victor, enuntul era un pic mai armonios: democratia este sistemul in care toti primesc ceea ce merita majoritatea. si cine n-are parte intra la categoria exceptii. cauzele pot diferi, da nu prea mult.

  andrew, iti multumim ca ne-ai adus lumina!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: